Vampirul Procuror – episoadele 1 & 2

Episodul 1

Seoul noaptea. Apoi imagini intrezarite ale unei fete pe plaja, in soare – amintiri ale eroului poate.

Revenim la noapte: un personaj misterios ce poarta o pelerina de ploaie neagra si este la volanul unui camion e urmarit de un barbat cu o fata ce nu tradeaza nimic, care este la randul lui urmarit de Procurorul nostru, ravasit, bantuit de amintiri ale fetei de pe plaja. Camionul franeaza, cel care il urma nu poate evita coliziunea, masina Procurorului se rastoarna. Incepe sa ploua.

Incercand sa iasa din masina, eroul nostru vede cum necunoscutul cu pelerina il injunghie in inima pe soferul celeilalte masini. Imagini din trecutul recent: Procurorul cu barbatul din masina intr-o camera de interogare: „Vrei sa stii cine este vinovatul? Imi pare rau, dar nu sunt eu.” ii spune acesta.

La locul accidentului, Procurorul se taraste pana langa suspectul care a fost injunghiat. „Acela era vinovatul?” intreaba el disperat. Dar barbatul nu-i raspunde, ci se repede la el cu coltii pregatiti…

In prezent. Eroul nostru, Procurorul Min Tae-Yeon primeste un mesaj telefonic de la Detectivul Hwang Soon-Bum, in care acesta ii cere ajutorul intr-o investigatie, promitandu-i orice in schimb. Ajungand la scena crimei, Tae-Yeon este pus la curent: o femeie a fost injunghiata si, dupa toate aparentele, iubitul ei este autorul. Dar solutia ii pare prea evidenta Detectivului Hwang, si, dupa ce-si evacueaza echipa, ii cere Procurorului sa faca ce stie el si sa afle adevarul. Tae-Yeon se concentreaza asupra scenei, ochii ii devin albastrii, coltii se arata. Se pare ca sangele ii arata ultimele clipe din viata victimei. Adevarul e dezvaluit, femeia s-a sinucis si a incercat sa-si invinuiasca iubitul pentru ca acesta o inselase.

Drept rasplata pentru rezolvarea cazului, Procurorul Min ii cere prietenului sau sa faca parte dintr-o noua echipa condusa de el, nu prea populara, o colaborare dintre Politie si Procuratura. Detectivul Hwang nu are de ales.

Primul caz al celor doi are ca victima o fetita de 8 ani, care este gasita in parc cu doua incizii in gat, fapt care pare sa-l supere pe Tae-Yeon, aceasta crima amintindu-i aparent de ce s-a intamplat cu fata de pe plaja. Aflam ca victima locuia la orfelinat. Soon-Bum se intreaba daca nu e cumva iarasi „Pelerina Neagra”.  Apare si mai tanara Procuroare Yoo Jung-In, entuziasmata ca acest caz e asemenator cu cel petrecut cu 7 ani in urma, numit „Incidentul Vampir”.

Cei trei se duc la morga, unde o doamna doctora atragatoare le prezinta rezultatul autopsiei. Se pare ca fetita a murit de atac de cord, lucru normal cand ti se scurge sangele din corp. Insa cateva detalii pe care numai el stie sa le interpreteze ii dezvaluie lui Tae-Yeon faptul ca nu este vorba de un vampir, ci de o crima la indigo. Jung-In primeste sarcina de a descoperi arma crimei.

Obtinand o fiola din sangele victimei, Tae-Yeon o bea pe nerasuflate si retraieste ultimele clipe ale fetitei, vazand o camera plina de papusi frantuzesti. Apoi, acesta se intalneste pe acoperis cu superiorul lui direct, Procurorul Sef Jang, caruia ii spune ca este o crima la indigo, dar ca inca nu are dovezi. Procurorul Sef pare sa-i accepte spusele fara prea multe intrebari. Relatia dintre cei doi este inca neclara…

Jung-In incearca sa-si dea seama care a fost arma crimei, fara succes insa. Tae-Yeon o suna sa o atentioneze ca este vorba despre o crima la indigo si ii cere sa-i spuna daca gaseste ceva legat de papusi frantuzesti, ceea ce o lasa pe Procuroare cu semne de intrebare.

Procurolul Min si Detectivul Hwang se duc la orfelinat, unde dupa o discutie cu directorul afla ca fetita, Hye-Min avea o boala rara de inima. Tae-Yeon pleaca sa discute cu doctorul, iar Soon-Bum ramane pentru a afla informatii de la copiii din orfelinat.

Doctorul confirma boala victimei, apoi indreapta discutia catre cruzimea criminalilor in serie, ceea ce-l face pe Tae-Yeon suspicios. Insa doctorul explica ca a auzit despre asta la stiri. Pe cand se pregatea sa plece, Tae-Yeon simte miros de sange, si descopera ca doctorul avea depozitate mai multe pungi de sange ilegal. Insa echipa nu are noroc, in nicio punga nu se gaseste sangele lui Hye- Min. Doctorul scapa cu o amenda, insa pentru Tae-Yeon ramane suspectul numarul 1.

La orfelinat, Detectivul Hwang afla niste informatii interesante de la prietenele lui Hye-Min: aceasta urma sa fie adoptata de o doamna bogata care venea mereu sa o ia cu masina la spital, pentru tratament.  In ziua crimei, doamna a luat-o pe fetita si nu s-au mai intors. Aceasta se dovedeste a fi Oh Young-Joo, asistenta directorului unei firme importante. Intre timp, Tae-Yeon afla ca fetita nu avea de fapt nicio boala de inima.

Soon-Bum se duce sa o interogheze pe domnisoara Oh, dar aceasta nu pare interesata sau surprinsa de ceea ce aude, fiind mai preocupata de aspectul ei decat de caz. Insa Detectivul observa ca aceasta are la telefon o papuse frantuzeasca in miniatura.

Echipa are acum doi suspecti, dar le lipsesc dovezile. Insa Procuroarea Jung-In descopera arma crimei, o furculita de gratar, exact la momentul potrivit. Acum este posibila obtinerea unui mandat de perchezitie.

In acea noapte, Tae-Yeon intra in casa lui Oh Young-Joo si, deoarece nu incearca sa-si ascunda prezenta, este surprinsa de un barbat (aflat probabil in slujba acesteia). Desi il ataca pe Tae-Yeon, barbatul nu are nicio sansa in fata puterii supraomenesti a acestuia. In toiul luptei caracteristicile de vampir ies la iveala, si, pentru o clipa, Tae-Yeon este tentat sa muste, dar se stapaneste. Procurorul gaseste camera cu papusi frantuzesti si viziunile sangelui ii confirma banuielile: doctorul si Oh Young-Joo au omorat-o pe Hye-Min.

Obsedata de frumusete, Young-Joo s-a lasat convinsa de doctor sa incerce un tratament cu sange de copil pentru a-si pastra tineretea. Avand dovezi de necontestat, Procurorul Min cere pedeapsa maxima.

Dupa ce cazul a fost rezolvat, Jung-In incearca sa afle cum de a stiut Procurorul anumite detalii, insa nu are succes. Tae-Yeon se duce apoi intr-un club de noapte, unde se pare ca are o intelegere cu patronul. Acesta il serveste cu sange de la frigider, iar eroul nostru intreaba, mai mult retoric: „Crezi ca acel barbat (cel care il transformase) a baut vreodata dintr-o persoana?

Episodul 2

O femeie in pericol, fugind de un atacator. Acesta o prinde pe marginea piscinei si o injunghie de mai multe ori. Trupul insangerat cade in apa… si fata incepe sa respire. „Taiati!” striga un regizor nervos ca actrita i-a compromis scena. Suntem pe un platou de filmare, unde se pare ca lucrurile nu merg prea bine. Regizorul si actrita principala sunt „la cutite”, in ciuda incercarilor producatorului de a aplana conflictele. Scena se reia, dar de data asta, finalul este o crima adevarata – trupul injunghiat al regizorului care cade in piscina.

Tae-Yeon si Soon-Bum ajung la scena crimei. Aflam ca regizorul era la primul lui film, dupa un scenariu propriu. Jung-Im este si ea prezenta, cautand prin tufisuri dupa arma crimei, fapt ce ii amuza pe cei doi. Dar spre surprinderea lor, Procuroarea gaseste cutitul insangerat. Observand un fir de par feminin lipit de cutit si faptul ca actrita principala pare foarte nelinistita, Jung-Im are deja un suspect. Ea se duce la laborator unde ii cere internului sa compare firul de par de pe cutit cu unul pe care l-a smuls de la actrita (Procuroarea noastra e foarte hotarata…).

Intre timp, Tae-Yeon bea fiola cu sangele victimei si e cutremurat de durere. El vede cuvantul „Nano” si afla de la intern ca se refera la un USB. A doua zi, echipa intoarce pe dos biroul regizorului, in speranta de a gasi dispozitivul. Ei afla ca filmul este inspirat de un caz real, nerezolvat, si ca regizorul s-a laudat ca va dezvalui adevaratul criminal de-a lungul filmului. Soon-Bum e de parere ca ucigasul femeii este si ucigasul regizorului si se duce la inspectorul care s-a ocupat de caz pentru a afla mai multe informatii, insa acesta e necooperant.

Jung-In isi urmeaza propria pista. Avand confirmarea ca cele doua fire de par provin de la aceeasi persoana, se duce sa o confrunte pe actrita. Aceasta nu e alarmata insa, si recunoaste ca s-a intalnit cu regizorul in seara crimei. Cei doi au avut o cearta care la un moment dat a devenit fizica. Discutia e intrerupta de un telefon pe care-l primeste Procuroarea: se pare ca ucigasul e stangaci! Actrita insa nu corespunde acestui nou criteriu…

La morga, doctora demonstreaza cum criminalul nu poate fi decat stangaci. Tae-Yeon se duce apoi sa aiba o discutie cu producatorul, care are mana stanga in ghips. Acesta povesteste cum s-a dus in seara crimei sa rezolve, ca de obicei, conflictul dintre regizor si actrita. Insa de data asta nu a reusit. Cei doi barbati incep sa se certe fiindca regizorul inca nu a dezvaluit ultima parte a scenariului. Cand producatorul il acuza ca de fapt nici nu stie cine e criminalul, acesta marturiseste ca el insusi a orchestrat crima reala, iar prietenul lui a infaptuit-o. Dovada este inregistrata pe un reportofon. Producatorul ii arata lui Tae-Yeon o poza in care regizorul are in mana dispozitivul Nano. Intrebat de ce are mana in ghips, acesta recunoaste ca l-a batut pe regizor, fiindca intotdeauna a vrut sa faca asta.

Procurorul se intoarce la laborator, unde, impreuna cu Jung-In si asistentul, descopera fisierul audio care il dezvaluia pe criminal. Soon-Bum este in acest timp cu inspectorul care se ocupase de caz, incercand iar fara succes sa obtina informatii. Tae-Yeon ii telefoneaza pentru a-i impartasii noutatile, apoi pune fisierul audio pe speaker. Fisierul este inregistrarea unei conversatii dintre regizor si prietenul lui, adevaratul criminal. Pe masura ce asculta, Soon-Bum isi da seama ca ucigasul fetei este chiar inspectorul de politie care se afla langa el. Acesta, dezvaluit, se intoarce catre Detectivul Hwang si il injunghie!

Echipa aude ce se intampla prin telefon. Tae-Yeon obtine cativa politisti pentru a ajuta la gasirea lui Soon-Bum cu ajutorul Procurorului Sef Jang. Pe teren, politia gaseste un cadavru. Tae-Yeon, Jung-In si asistentul se grabesc la locul crimei, temandu-se ca ar putea fi Detectivul Hwang.

……………………………………

Lasă un comentariu