Gwanggaeto Cuceritorul – episodul 1

– Batalia pentru Yodongseong incepe –

Regele Murong Chui al regatului chinez Houyan isi trimite armata, in frunte cu fiul sau, Printul Mostenitor Murong Bao, sa cucereasca Goguryeo. Cei din Goguryeo prind de veste, dar, datorita unui tertip al lui Murong Chui, au impresia ca armata dusmana este mult mai mica. Insa Go Un, fiul Primului Ministru din Goguryeo – care este spion in Houyan – afla adevarul si isi anunta tatal. Astfel cei din Goguryeo incep sa-si adune trupele din nord, insa una din cetatile de la granita cade deja in mainile dusmanilor.

Această prezentare necesită JavaScript.

Se preconizeaza ca marea batalie se va da la Yodongseong, cetate peste care domneste Generalul-Sef Go Mu, si locul unde se afla si Damdeok, Print al Goguryeo si razboinic iscusit. Il intalnim pentru prima data cand isi salveaza unchiul, Go Chang (fiul lui Go Mu, Generalul-Sef fiind, prin urmare, bunicul lui Damdeok) din mainile lui Murong Bao.

Insusi Regele Murong Chui vine cu o mare armata pentru a se alatura fiului sau si a cuceri Goguryeo. Situatia nu este prea buna. Regele Iryeon al Goguryeo, sfatuit de Primul Ministru, Gae Yeonsu, ordona planuirea unei ambuscade si capturarea / uciderea Regelui din Houyan. Dar cei din Goguryeo nu stiu ca sunt pe cale sa cada in capcana intinsa de Murong Chui, care vine pe o alta ruta decat cea cunoscuta.

Lui Damdeok i se pare suspicioasa toata povestea, si insista pe langa Generalul-Sef sa trimita trupe pe toate rutele, dar din cauza numarului insuficient de soldati si a faptului ca toti spionii confirma ruta falsa, Go Mu ignora cererea Printului.  O mare parte a armatei Goguryeo, in frunte cu Generalul-Sef, pleaca sa pregateasca ambuscada.

La Yodongseong soseste unul din oamenii lui Go Un, cu vestea ca Murong Chui vine pe o alta ruta. Auzind acestea, Damdeok, ajutat de tanara lui matusa, razboinica Yak Yeon, si de o mana de soldati, se strecoara afara din cetate cu gandul de a-l omora pe Regele Houyan-ului. Ei pregatesc o ingenioasa ambuscada la un pod, dar lucrurile nu merg conform planului…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s