Vampirul Procuror – episodul 4

Un tip este urmarit de niste indivizi… care se dovedesc a fi politisti. Acestia il prind in cele din urma pe suspectul ale carui haine sunt pline de sange.

Se pare ca un Pastor cunoscut pentru actele sale de caritate (poreclit „Pastorul Painilor” pentru ca impartea paini pe gratis) a fost ucis. Procurorul nostru si amicul lui detectiv sunt, bineinteles, la locul crimei, unde Tae-Yeon isi foloseste puterile pentru a vedea ce s-a intamplat. Se pare ca intr-adevar suspectul, Yang Si-Chul, care lucra la brutaria ce furniza painile impartite de Pastor, este autorul crimei. Cazul pare usor, dar stiti cum se spune: „Socoteala din targ… „.

In camera de interogatoriu, Yang Si-Chul neaga vehement ca l-a omorat pe Pastorul Kim. Tocmai cand interogatoriul devine mai tensionat, apare avocata suspectului, Yoon Jee-Hee, faimoasa pentru faptul ca-i scapa pe criminali de inchisoare.

Apoi, echipa se intruneste si discuta despre noul oponent, iar Dong-Man transmite raportul autopsiei victimei: a fost gasita faina in rana. Tae-Yeon il trimite pe Detectivul Hwang sa cerceteze brutaria unde lucra suspectul. Soon-Bum are noroc si gaseste ceea ce pare a fi arma crimei, insa este atacat de o persoana mascata. Detectivul reuseste sa-i smulga masca si vede ca este unul dintre criminalii scapati de Avocata Yoon, si anume Nam Gwan-Wook, insa acesta reuseste sa fuga cu arma cu tot.  In inchisoare, Yang Si-Chul primeste un biletel misterios…

La proces, Tae-Yeon prezinta dovezile (amprente la locul crimei) si aduce martori care l-au vazut pe acuzat iesind, plin de sange, din biroul victimei. Insa Avocata Yoon dovedeste ca si-a castigat faima pe buna dreptate si invalideaza declaratiile martorilor, pe motiv ca unul este miop iar celalalt alcoolic. Echipa trebuie sa ia totul de la capat.

Tae-Yeon se duce acasa si bea o fiola din sangele victimei (scenariu deja cunoscut), pentru a reconfirma ca Yang Si-Chul este criminalul. Impreuna cu Soon-Bum se duce la niste infractori marunti pentru a afla ascunzisul sefului lor Nam Gwan-Wook si a da de urma armei crimei. Unul dintre acestia promite sa-i ajute.

Intre timp, Procuroarea Jung-In il intervieveaza pe noul Pastor al bisericii, Im Jong-Hwa, si are parte de adevarate revelatii… La proces, Tae-Yeon il aduce ca martor pe Pastorul Im, in scopul de a dezvalui adevarul despre victima, ajungand astfel la motivul crimei. Se pare ca adevarata fata a Pastorului Kim era cu totul alta decat cea cunoscuta de enoriasii sai. Acesta obisnuia de fapt sa molesteze copii de la casa de copii pe care o infiintase cu 30 de ani in urma. Atunci, unul dintre acesti copii fusese si Yang Si-Chul, impreuna cu alti 3 copii. Toata povestea este confirmata de un martor, o fosta ingrijitoare de la centrul de copii.

Povestea incepe sa capete contur acum. Avocata Yoon insa continua sa fie increzatoare, pentru ca procurorii nu au arma crimei.

Tae-Yeon observa ca Yang Si-Chul si ceilalti 3 copii nu mai apar pe listele casei de copii anul urmator si o trimite pe Jung-In sa afle ce s-a intamplat cu ei. Aceasta le da de urma si face o descoperire surprinzatoare: ceilalti 3 copii si-au schimbat numele si acum se numesc Yoon Jee-Hee (avocata), Im Jung-Hwa (noul Pastor) si Nam Gwan-Wook (cel care furase arma crimei). Totul este o conspiratie pentru a se razbuna pe Pastorul Kim, care le facuse atata rau.

Detectivul Hwang primeste informatia despre locul unde se ascunde Nam Gwan-Wook si impreuna cu Tae-Yeon, se duc sa recupereze arma crimei. Treaba merge foarte usor (poate prea usor?). Cu arma crimei in maini, Tae-Yeon il insarcineaza pe Dong-Man sa afle cat mai repede cui apartin amprentele si sangele, (desi el este sigur ca amprentele sunt ale acuzatului si sangele e al victimei). Timpul se scurge, procurorii trebuie sa se prezinte la proces pentru ultima infatisare.

Tae-Yeon prezinta arma crimei inainte sa afle rezultatele de laborator, iar cand vine monentul sa arate probele, apare si Dong-Man cu analiza, insa rezultatele nu sunt cele asteptate: de fapt, amprentele sunt ale Pastorului Kim, iar sangele este al acuzatului, Yang Si-Chul.  Datorita intorsaturii pe care au luat-o evenimentele Tae-Yeon se vede nevoit sa-si schimbe tactica pe ultima suta de metrii. Dar oare va reusi el sa smulga o marturisire? Finalul inca rezerva surprize…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s