Gwanggaeto Cuceritorul – episodul 4

Intre loialitate si tradare

Damdeok il preda pe Murong Bao in schimbul prizonierilor din Goguryeo, dar Generalul-Sef Go Mu il cearta pentru ca nu si-a controlat sentimentele, neglijand binele majoritatii pentru cativa oameni, si il baga la inchisoare pentru incalcarea unui ordin direct.

Această prezentare necesită JavaScript.

Murong Chui, vazandu-si fiul intr-o stare deplorabila, ii zice acestuia sa-si ia viata pentru a-si spala rusinea de-a fi fost capturat, insa Murong Bao este obsedat de razbunare, el declarand ca de-abia dupa ce va cuceri Yodongseong-ul si-l va omora pe Damdeok  isi va lua viata. Houyan-ul lanseaza atac dupa atac asupra cetatii, in timp ce, in inchisoare, Damdeok este indurerat de sunetele bataliei si realizeaza ca a gresit. Insa Yodongseong-ul nu se lasa asa usor cucerita.

Tocmai cand cei din Houyan devenisera disperati, perimesc un mesaj de la un tradator din cetate. Generalul Feng Ba vine in fata zidurilor Yodongseong-ului si promite marea cu sarea celor care vor dezerta. Go Chang (fiul lui Go Mu), simtind ca promisiunile celor din Houyan pot crea probleme, propune un plan. El se lasa capturat si, folosindu-se de o stratagema, ii face pe dusmani sa creada ca are motive sa se alature lor. Insa planul esueaza din cauza ca adevaratul tradator, cel din cetate, dezvaluie totul lui Feng Ba si Murong Bao.

In timp ce Go Chang este torturat in tabara dusmana, Go Mu il viziteaza pe Damdeok la inchisoare si vede ca acesta si-a invatat lectia, apoi il elibereaza si-l insarcineaza cu o misiune. Generalul-Sef declara in camera de consiliu ca printre ei se afla un tradator (altfel cum au aflat cei din Houyan planul lui Go Chang?), iar Damdeok vine cu o gramada de aur si bijuterii care au fost gasite in camera Generalului Mo Du-Young. Acesta incearca in zadar sa spuna ca este nevinovat, Damdeok il taraste imediat in camera de tortura unde incearca din greu sa-l faca pe acesta sa-si marturiseasca vina. Apare si Mo Du-Ru (simpaticul Hyupbo din „Jumong”, care, desi aici are un rol mai serios, tot ma face sa zambesc…), care se roaga si pledeaza pentru nevinovatia fratelui sau Do-Young, dar nimeni nu-l asculta.

Noaptea, Du-Ru il viziteaza la inchisoare pe Do-Young, iar acesta isi reafirma nevinovatia. Du-Ru, suparat pe Generalul-Sef si Print, decide sa se intoarca importiva lor si incearca sa evadeze cu fratele sau, dar reuseste sa scapte doar el singur. Ajuns in tabara Houyan-ului, Mo Du-Ru ii promite lui Murong Chui ca-l va ucide pe Generalul-Sef, daca regele ii salveaza fratele de la moarte. Murong Bao insa vrea ca Damdeok sa fie cel ucis. Mo Du-Ru impreuna cu Feng Ba se strecoara in cetate si apoi in camera Printului…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s