Gwanggaeto Cuceritorul – episodul 5

– Despre spioni si dragostea de tara –

Mo Du-Ru il injunghie pe Damdeok (aparent mortal), apoi fuge cu Feng Ba inapoi in tabara Houyan, unde toti sunt incantati de moartea Printului din Goguryeo. Murong Chui planuieste sa atace cetatea, iar Du-Ru ii informeaza pe cei din Houyan asupra punctelor slabe ale Yodongseong-ului. Go Chang, aflat inca sub tortura printre dusmani, e revoltat de tradarea lui Mo Du-Ru si cei doi au o discutie mai mult decat tensionata.

Această prezentare necesită JavaScript.

La Yodongseong, Generelul-Sef vegheaza trupul neinsufletit al Printului, dar totodata o trimite pe Yak Yeon in Capitala, cu un mesaj urgent pentru Primul Ministru. Acesta, primind mesajul, ii cere Regelui trupele de elita, fiindca Go Mu are nevoie de o armata secreta.

Spionul din cetate isi face aparitia in tabara Houyan, pentru a anunta cand va fi transportat in Capitala trupul lui Damdeok. Identitatea lui este dezvaluita, nu e nimeni altul decat unul dintre Generalii de incredere ai lui Go Mu, Generalul Masu, nemultumit ca nu a fost promovat datorita originii sale. Mo Du-Ru ii da acestuia niste prajiturele pentru fratele sau din inchisoare. Dar cand Mo Do-Young primeste „cadoul”, vedem ca in prajiturele se ascunde un mesaj: prima silaba a numelui tradatorului. Sa fie totul un plan bine ticluit?

Generalul-Sef anunta ca vor parasi Yodongseong-ul o data cu cadavrul Printului, din cauza lipsei de mancare. Generalul Masu raporteaza imediat stirea lui Murong Chui. In ziua stabilita, armata Houyan sta la panda, asteptand ca portile cetatii sa se deschida, si cei din Goguryeo sa le cada in maini. Dar se pare ca Generalul-Sef simte ca ceva nu-i in regula, si se retrage inapoi in cetate, impreuna cu carul ce transporta trupul Printului.

Inainte ca portile sa se inchida, armata Houyan da buzna in Yodongseong, insa, spre groaza lor, sunt intampinati de Damdeok (care desigur nu era mort, altfel asta ar fi fost cel mai scurt sageuk din istorie). Dusmanii sunt prinsi in capcana, mai ales ca pe aproape este si armata adusa de Primul Ministru. Murong Chui de-abia scapa cu viata, si in plus, afla ca singura cetate pe care o cucerise a fost recastigata de armata venita din Capitala Goguryeo. Regele Houyan-ului hotaraste sa se intoarca acasa.

In cetate, toata lumea e fericita, mai putin Generalul Masu, care ramane fara cap. Go Chang e din nou cu familia lui, Mo Du-Ru si Mo Du-Yeong sunt niste eroi, Goguryeo e salvat. Razboiul s-a sfarsit, dar greutatile pentru Damdeok de-abia de-acum incep…

Un gând despre &8222;Gwanggaeto Cuceritorul – episodul 5&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s