„Printul” Gong Yoo

S-au scris si s-au spus multe despre Gong Yoo – unul dintre cei mai populari actori ai Coreei de Sud – si intotdeauna lumea aminteste cel mai mare succes al sau de pana acum, deja legendarul serial „Coffee Prince„. Insa nu acesta este motivul pentru care, in mintea mea, imaginea de „Print” va rezona intotdeauna cu el. Fie ca e un elev rebel (in „Biscuit Teacher and Star Candy” – 2005),  un „bad boy” cu inima buna (in „She’s on Duty” – 2005), sef sarmant/iubitul perfect (in, evident, „Coffee Prince” – 2007) sau tocilar adorabil („In cautarea primei iubiri” – 2010), Gong Yoo ramane barbatul pe care ai vrea sa-l duci la mama acasa.

Această prezentare necesită JavaScript.

Dupa trei ani lungi de armata, Gong Yoo si-a reluat cariera cu un rol intr-un film romantic, gen care ii era foarte cunoscut si care ii caracteriza imaginea. „Finding Mr Destiny„/”In cautarea primei iubiri” a fost un succes, insa nu a „rupt gura targului”, cum se spune pe la noi. Multi se asteptau ca actorul sa se intoarca in lumea serialelor de televiziune poate, insa Gong Yoo a surprins pe toata lumea cu alegera noului sau proiect, drama „The Crucible„/”Dogani„, cunoscuta si sub numele de „Silenced” – o poveste inspirata din cazul real al unor copii de la o scoala de surdo-muti care au fost abuzati sexual de chiar cei care trebuiau sa-i indrume si sa-i protejeze: profesorii lor.

Gong Yoo, care in film joaca rolul unui tanar profesor ce, venit la scola mai sus amintita, descopera teribilul secret pe care il ascund copiii si incearca sa-i ajute, s-a implicat foarte mult in acest proiect, in special pentru a atrage atentia cazului real care inca nu fusese rezolvat de justitie. Filmul a avut un succes urias in Coreea, ocupand locul 1 in box office timp de multe saptamani si avand incasari substantiale. Datorita subiectului tratat, „The Crucible” a atras atentia si americanilor, care l-au difuzat in cinematografe din cele mai mari orase ale SUA.

Impactul filmului asupra societatii din Coreea de Sud a  fost atat de mare incat, nu numai cazul real a fost redeschis si s-a reusit ca unii dintre suspecti sa fie acuzati, ci s-a si dat o noua lege, numita „legea Dogani” care prevede pedepse mai aspre pentru abuzurile sexuale, in special pentru cele in care sunt implicati tineri cu dezabilitati.

Nu par toate acestea intamplari desprinse dintr-o poveste unde binele invinge raul (mai ales pentru noi, cei din Romania zilelor noastre)? Nu este Gong Yoo eroul care s-a implicat intr-u totul intr-un proiect in principal din dorinta de a face auzita „vocea” celor care nu pot vorbi? Pentru mine, asta inseamna cu adevarat un „Print”…  si nu pot decat sa-l admir si sa-l iubesc in continuare, ca actor si ca om.

(Drept recunoastere pentru rolul din „The Crucible„, acum cateva zile Gong Yoo a primit Premiul de Popularitate in cadrul galei premiilor de cinematografie „Blue Dragon„. Partenera sa din film nu este nimeni alta decat Jung Yu-Mi, eroina din „Fenomenala Gye Choon-Bin„)

Un gând despre &8222;„Printul” Gong Yoo&8221;

  1. Bravo lui . Un actor adevarat care se mai si implica in descoperirea adevarului

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s