Ohoku – Intrigi in dormitor

M-am gandit sa incep anul cu ceva inedit. Usor de spus, nu asa usor de facut. Am deja proiecte care sunt incepute si sufera de neglijare. Dar un fluture ca mine hoinareste, asta e natura lui. Uneori plec in cautarea unor flori exotice, dar ma intorc mereu in gradina mea.

Gata cu metaforele! E timpul sa trec la fapte.

Povestea pe care v-o propun se petrece in Japonia, in anul 1716. Doar ca… v-am spus ca am cautat ceva inedit, nu? Nu este vorba despre Japonia medievala intocmai asa cum o stim noi, ci despre o istorie alternativa a Japoniei, unde o epidemie misterioasa care loveste numai barbatii, in special pe cei tineri, aproape a decimat populatia masculina a tarii.  Drept urmare, femeile se vad nevoite sa preia multe dintre rolurile barbatilor, iar barbatii sunt pretuiti mai mult pentru capacitatea lor de a produce mostenitori.

In aceasta societate in care rolurile dintre sexe sunt inversate, chiar si Shogunul este o femeie, iar palatul ei gazduieste faimoasele Camere Interioare („Ohoku„), unde se gasesc cei mai frumosi barbati din Japonia, al caror unic scop este de a o servi pe conducatoarea tarii. Este vorba desigur despre varianta asiatica a unui harem, singura diferenta este ca aici vorbim despre un harem masculin.

Ati crede cumva ca barbatii, intr-o asemenea situatie, se comporta diferit fata de femei? Acest film dovedeste contrariul. Avem parte de aceleasi intrigi si lupte pentru putere la care ne-am astepta de la faimoasele cadane din haremurile sultanilor si califilor din „O mie si una de nopti„. In stil japonez, desigur.

Această prezentare necesită JavaScript.

Eroul povestii noastre este tanarul samurai Mizuno Yunoshin ( Kazunari Ninomiya – „Gantz„), care este indragostit fara speranta de fiica unui negustor bogat. Familia lui este de vita nobila, dar saraca, iar Yunosin a ajuns la varsta la care trebuie sa preia responsabilitatea pentru ai sai. Stiind ca nu o poate avea pe iubita lui O’Nobu, si pentru a-si rasplati familia, Yunosin alege sa intre in Camerele Interioare ale Shogunului, unde cei mai frumosi barbati se lupta pentru a castiga favorurile conducatoarei lor si o pozitie cat mai inalta.

Cand Yunoshin ajunge la palat, Camerele Interioare sunt inutile, fiindca Shogunul este doar o copila si nu se poate „bucura” de barbatii al caror unic scop este placerea ei. Insa moartea neprevazuta a tinerei Shogun aduce o noua femeie pe tron, Doamna Yoshimune ( Kou Shibasaki ), iar aceasta nu numai ca este destul de matura pentru a intra in Camerele Interioare, ci totodata are propriile ei planuri, nu numai pentru barbatii care-i apartin, ci si pentru intreaga Japonie.

Cum se va descurca Yunoshin in Camerele Interioare, unde la tot pasul pandesc pericole neprevazute si nimeni nu este ceea ce pare? Va reusi el sa castige inima Shogunului si sa o uite pe O’Nobu? Raspunsul se afla la sfarsitul unei calatorii fantastice presarate cu lupte intre samurai, intrigi de budoar, scene amuzante si, nu in ultimul rand, iubire. (Plus o multime de „bomboane vizuale” de gen masculin si savoare japoneza, desigur…)

„Ohoku – Intrigi in dormitor” este deja postat in Filme.

4 gânduri despre &8222;Ohoku – Intrigi in dormitor&8221;

  1. Take Care of Us, Captain Episode – Aveţi grijă de noi, căpitane….astept cu rabdare daca vei putea sa-l traduci…multumesc anticipat…
    ai terminat sesiunea??? sper sa fie totul perfect ….BAFTA in continuare…

    • Multumesc ca te-ai gandit la mine, dar nu mai sunt studenta de ceva vreme. Nu sesiunea a fost motivul acestei pauze mai lungi pe care am luat-o, si care o sa se sfarseasca foarte curand, de altfel. (De fapt, sunt profesoara… 🙂 )
      Cat despre „Take Care of Us, Captain”… inca nu m-am hotarat ce serial voi traduce dupa „Vampirul Procuror”, dar cu siguranta va fi o poveste frumoasa.

  2. O noua provocare nu? Abia astept. Chiar ma gandeam ca nu ai dat nici un semn de viata.

  3. o poveste interesanta ! abia astept sa vad filmul! multumesc madam fluture!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s