„Faith” – cand fantezia intalneste istoria (partea a II-a)

Publicul feminin il admira cu siguranta pe Lee Min-Ho in rolul razboinicului fara frica Choi Young din serialul „Faith„. Dar ce figura istorica se ascunde in spatele acestui personaj?

Generalul Choi Young a fost o persoana reala, el facandu-se remarcat in timpul domniei Regelui Gongmin. Desi nascut intr-o familie bogata, el traia simplu si nu iubea luxul de care se bucurau ceilalti nobili. Firea lui era potrivita unei cariere militare si, intr-adevar, prin curajul si iscusimea sa in arta razboiului , el a castigat increderea Regelui.

Choi Young a devenit erou national cand a inabusit rebeliunea condusa de Jo Il-Shin – care deocamdata in serial este doar antipaticul sfatuitor al Regelui (iar faptul ca in realitate a pierit de sabia lui Choi Young ma bucura mai mult decat ar trebui… banuiesc ca asta-i meritul actorul Lee Byung-Joo, care reuseste sa se faca la fel de enervant ca si-n „Dream High” sau „Secret Garden„).

Cariera incununata de succese a lui Choi Young a continuat, el obtinand multe victorii impotriva Yuan-ului in numele Regelui sau. Dar, cum necazurile nu ocolesc pe nimeni, si Generalul a avut de infruntat greutati.

Shin Don este un alt personaj faimos al istoriei Regatului Goryeo. El era un calugar budist care a castigat increderea Regelui, iar acesta l-a numit intr-o pozitie importanta. La inceput, Shin Don a luat multe masuri benefice pentru popor, dar, in timp, s-a lasat corupt de putere. In acel moment a ajuns in opozitie cu Choi Young, care lupta impotriva oricarei coruptii din guvern. Shin Don a falsificat dovezi de comportament nepotrivit impotriva Generalului, iar acesta a fost condamnat la 6 ani de exil.

Insa dupa moartea lui Shin Don, Choi Young a fost rechemat la Palat si repus in functie. El a continuat sa obtina victorii pentru Goryeo, eliberand Insula Jeju de sub ocupatia mongola si invingandu-i pe piratii care atacau orasele de pe coasta, alaturi de alt personaj ilustru al istoriei coreene, Yi Seong-Gye (viitorul intemeietor al Joseonului, Regele Taejo), care i-a fost subordonat.

Mormantul Generalului Choi Young poate fi vizitat si astazi in Coreea. Exista, de asemenea si un Altar ridicat in cinstea lui.

Concluzia? Choi Young a fost tare. Bine ca e interpretat de Lee Min-Ho. De ce? Simplu! Fiindca… nu putem avea niciodata prea mult Lee Min-Ho. Nu degeaba este el cunoscut printre fane drept Lee Min-Hot (hot = fierbinte *in engleza)

😀 

2 gânduri despre &8222;„Faith” – cand fantezia intalneste istoria (partea a II-a)&8221;

  1. Imi plac foarte mult cometariile pe care le adaugati referitor la serial

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s