Descopera Coreea – Korean Speech Contest Romania

*** acest articol a fost scris impreuna cu Celine_blue si apare si pe Korea Film.  Pozele sunt, de aceasta data, aceleasi 🙂

Cea de-a doua zi a „weekendului româno-coreean”, denumit oficial „Descoperă Coreea” ne-a adus un eveniment cu adevarat emoţionant, şi anume „Korean Speech Contest”, care anul acesta este deja la a doua ediţie.
Ne-au onorat cu prezenţa reprezentanţi ai Ambasadei Coreei de Sud la Bucureşti, Excelenţa SaConsulul general, domnul Lee Yong-Il şi Excelenţa Sa fostul Ambasador al României în Coreea, domnul Izidor Urian.

1384988_646146598751575_1868489579_n_out

Întregul eveniment a fost organizat de către Asociaţia Interculturală Româno-Coreeană (AIRC), în parteneriat cu Universitatea din Craiova (prin Departamentul de Relaţii Internaţionale) şi cu sprijinulAmbasadei Coreei de Sud la Bucureşti şi a Centrului Cultural Coreean de la Budapesta.

Concursul a fost deschis cu prezentarea listei concurenţilor ce urmau să participe la cele două categorii: începători (8 concurenţi) şi intermediari (3 concurenţi).

Nu putem trece mai departe fără să vă facem cunoscută componenţa onoratului juriu,  alcătuit din şase membri: Excelenţa Sa Consulul general, domnul Lee Yong-Il, Excelenţa sa fostul Ambasador al Romaniei, domnul Izidor Urian, domnişoara Kim Yu Kyeong de la Ambasada Coreei de Sud din Bucuresti, două studente coreence ce studiaza la Budapesta şi Ioana Şoglu din partea AIRC.

DSC_0444_out

Concurenţii au început să-şi prezinte discursurile în limba coreeană în faţa juriului, în ordinea trasă la sorţi. Fiecare concurent şi-a putut exprima prin discursul său o parte din pasiunea pentru Coreea, fie expunând o poveste, fie descriind o parte a culturii coreene sau pur şi simplu vorbind despre părerile sale personale despre tot ce înseamnă Coreea pentru el/ea.

DSC_0434_outDSC_0472_out

După ce discursurile tuturor concurenţilor au luat sfârşit, ne-am mutat cu toţii în holul de la etajul doi al Universităţii (în faţa Sălii Albastre) pentru ca juriul să poată delibera câştigătorii concursului, timp în care am avut parte de nişte momente artistice minunate în stil tradiţional coreean create – bineînţeles – de fetele de la H.A.C.K şi respectiv, Lee Sisters.

DSC_0557-horz_outDSC_0568_out

Pe tot parcursul zilei am avut parte atât de târg de suveniruri cât şi de superba expoziţie de desene în stil coreean, despre care am vorbit mai mult in articolul precedent.

DSC_0518-vert_outDSC_0545_out

Când juriul si-a incheiat deliberarea, Carina alături de Excelenţa Sa Consulul general, domnul Lee Yong-Il, Excelenţa sa fostul Ambasador domnul Izidor Urian şi domnişoara Monica Măcărău, de la Departamentul de Relaţii Internaţionale al Universităţii din Craiova, au deschis festivitatea de premiere şi rând pe rând cei 11 concurenţi au fost premiaţi cu produse electronice şi carţi de bucate cu reţete tradiţionale coreene.

Nivelul începători:
Locul 3 – Oana Pleşa (Craiova) – aparat foto Samsung
Locul 2 – Diana Ţiţirigă (Craiova) – pocket photo LG
Locul 1 – Ionela Cimpoeru (Craiova) – monitor Samsung

DSC_0622_outDSC_0507_out

Ionela a fost cea mai tânară dintre concurenţi, dar a reuşit să cucerească juriul şi publicul prin calitatea discursul său si pronunţia excelenta. Bravo ei!

Nivelul intermediar:
Locul 3 – Mircea Ruicu (Craiova) – aparat foto Samsung
Locul 2 – Crina Ioana Pentiuc (Braşov) – pocket photo LG
Locul 1 – Adelina Pînzaru (Bucureşti) – monitor Samsung

DSC_0636_outDSC_0656-610x225_out

Marea surpriză a zilei a fost atunci când Excelenţa Sa Consulul general, domnul Lee Yong-Il ne-a adresat câteva cuvinte chiar în limba română!

DSC_0592_out

Evenimentul de sâmbătă, 12 octombrie, a fost încheiat de un moment muzical susţinut de talentata Erica Bang şi completat de show-ul k-pop al fetelor de la Lee Sisters.

DSC_0664_outGraphic1_out

Trebuie să menţionăm că „Descoperă Coreea” nu a constat numai în evenimentele oficiale – în timpul liber ne-am plimbat împreună cu oaspeţii noştri prin Craiova, vizitând diverse locaţii din centrul istoric al Băniei (precum Muzeul de Istorie al Olteniei),  şi desigur ca nu am putut rata o promenadă în Parcul „Nicolae Romanescu”, faimos pentru ca este al treilea cel mai mare parc natural din Europa.

parc_outIMG_0299_out

Dar week-endul nu s-a terminat aici! Stiţi cum se spune, muncă fără distracţie nu se poate… Şi deşi „munca” noastră a fost una extrem de plăcută, duminică seara ne-am lăsat purtaţi de valul k-pop şi ne-am dezlănţuit la prima K-Pop Disco din Craiova. Seara a fost explozivă şi ne-a plăcut atât de tare incât vom repeta experienţa cât de curând.

disco_out

În încheiere dorim să mulţumim tuturor celor care ne-au susţinut în organizarea acestui eveniment, precum şi celor care au fost alături de noi:
– Parteneri: Universitatea din Craiova, Ambasada Republicii Coreea în România, Centrul Cultural Coreean de la Budapesta;
– Parteneri media: TVR Craiova, Teleuniversitatea, Cuvântul Libertăţii, Metropotam, KoreaFilm;
– Sponsori: LG Electronics România, Darfil, Sweet Escape.

Un gând despre &8222;Descopera Coreea – Korean Speech Contest Romania&8221;

  1. multumesc pentru informatii,si bravo castigatorilor

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s