Vampirul Procuror – episodul 3

O tanara se intoarce acasa si intra in dus, fara sa aiba habar ca un intrus mascat o pandeste din umbra. Pe cand se pregatea de culcare, fata lesina (din cauza ketaminei puse in umidificatorul din camera), iar intrusul iese de sub pat si se arunca peste ea. O vedem apoi pe victima dandu-i o declaratie Procuroarei Jung-In, care se duce cu cazul la Procurorul Min. Insa acesta respinge cazul cand aude ca a trecut o saptamana de la viol, fiindca dupa doua zile probele de pe trup dispar. Jung-In nu e prea fericita… Apare insa internul Dong-Man cu o veste: a avut loc o crima!

Domnisoara Kim a fost gasita intr-o balta de sange de colega ei, domnisoara Lee, (care e taiata de pe lista de suspecti deoarece are un alibi solid). Iarasi Soon-Bum evacueaza echipa pentru ca Tae-Yeon sa-si foloseasca talentele vampirice nestingherit. Tiparul sangelui ii arata ca un obiect a fost luat de la locul crimei.

Jung-In afla ca victima a fost intr-un club in noaptea crimei, dar nu gaseste nimic suspicios  pe casetele de securitate. Soon-Bum remarca faptul ca s-a gasit ketamina in sticla de apa a domnisoarei Kim, iar gratiile au fost taiate, elemente prezente si in cazul de viol. El este de parere ca vinovatul e unul si acelasi si decide sa caute un suspect printre agresorii sexuali cunoscuti de Politie. Jung-In crede ca Detectivul sare la concluzii pripite si ignora logica ce trebuie urmata intr-o ancheta. Tae-Yeon o insarcineaza pe Procuroare cu aflarea obiectului care a disparut de la locul crimei, pe baza conturului insangerat lasat in urma. Aceasta e nemultumita, crezand ca iar este privita de sus.

Tae-Yeon se duce la morga, unde doctora ii da o fiola de sange si face speculatii asupra armei crimei. Aceasta apoi il invita la cina, insa Tae-Yeon raspunde scurt „Alta data.” Nu un refuz, dar nici o incurajare.

Cand e singur, Tae-Yeon bea sangele si vede un barbat fara degetul aratator. Durerea il copleseste din nou. Soon-Bum discuta cu subordonatii lui despre posibili suspecti si descopera un agresor sexual care nu are un deget. Detectivul are o intrevedere cu acesta, dar apoi ii da drumul, insarcinandu-i pe politisti sa-l tina sub observatie.

Jung-In afla de la doctora legista ca Procurorul Min a luat mai multe fiole de sange care nu au ajuns niciodata la laborator. Doctora ii da si cateva fragmente gasite in rana victimei, probabil de la arma crimei. Acum e randul internului Dong-Man sa le analizeze. El descopera ca fragmentele provin din filtrul UV al unui aparat foto. Jung-In ii ordona sa verifice din nou casetele de la club si sa caute un barbat cu o camera foto.

Tae-Yeon se duce la un club de noapte si ii cere barmanului „bomboane” (de ketamina), acesta il pune in legatura cu un traficant marunt. Dupa o intalnire cu acesta (care implica o scufundare cu capul in toaleta), Procurorul ajunge la un depozit de ketamina, unde lucreaza o intreaga echipa de tipi dubiosi. Intrebati despre un barbat fara un deget, acestia nu sunt destul de politicosi sa raspunda, ci sar la bataie. Proasta alegere, evident ca nu stiu cu cine au de-a face. Dupa ce Tae-Yeon matura podeaua cu ei, se duce la sef, care e mai mult decat bucuros ca confirme ca un astfel de barbat fara deget lucreaza pentru el, si promite sa-l sune pe Procuror cand se va intalni cu suspectul.

La sediu, Jung-In descopera ca urma misterioasa apartine unui anume tip de aparat foto. Ea isi expune teoria lui Tae-Yeon si Soon-Bum: criminalul a agatat-o pe victima la club, apoi a vrut sa o filmeze pe ascuns in timp ce faceau sex, dar a fost prins de aceasta si a ucis-o. Detectivul insa nu e convins deloc de aceasta teorie, dar Tae-Yeon o intreaba daca are deja un suspect. Procuroarea le arata ca pe inregistrarea de la club apare un tanar cu un aparat foto, care pleaca o data cu domnisoara Kim.

Tanarul se dovedeste a fi Oh Min-Ho, un fotograf ce detine un mic studio. Amprentele lui se gasesc la locul crimei. In camera de interogatoriu, Jung-In il acuza din prima pe acesta de uciderea domnisoarei Kim, insa suspectul continua sa nege din ce in ce mai vehement, pe masura ce Procuroarea il acuza mai cu foc (se pare ca subiectul e unul sensibil pentru Jung-In, inca nu stim de ce – poate pur si simplu uraste violatorii).

Din camera adiacenta, Tae-Yeon si Soon-Bum urmaresc totul. Detectivul, care e de parere ca Jung-In nu cauta unde trebuie,  vrea sa intervina, insa e oprit de Tae-Yeon. In cele din urma, fotograful marturiseste ca a plecat intr-adevar de la club cu victima si s-au dus acasa la aceasta, dar in timp ce ea a intrat la dus, el s-a dus sa cumpere bere. Cand s-a intors, aceasta era deja moarta. El s-a speriat si a fugit, uitandu-si camera foto.

Rezultatele de laborator arata ca pe filtrul UV se aflau urme de lac de unghii. Soon-Bum spune ca acesta e folosit de infractori pentru a nu lasa amprente. Cum amprentele lui Oh Min-Ho au fost gasite deja la locul crimei, nu poate fi el vinovatul.

Subalternii Detectivului au o pista in privinta violatorului. Echipa se indreapta intr-acolo. Pe drum, Soong-Bum continua sa se bucure de faptul ca teoria lui Jung-In nu s-a dovedit adevarata, insa Procuroarea il mustruluieste pentru felul nepoliticos in care acesta ii vorbeste, spre amuzamentul secret al lui Tae-Yeon. Cei trei ajung la o cladire cu apartamente. Intre timp, vedem cum violatorul isi pandeste urmatoarea victima. Tae-Yeon gaseste o usa a carei broasca a fost fortata, insa inauntru nu se afla decat un hot surprins. Intorsi la sediu, cei doi afla ca s-a comis un alt viol.

Jung-In se duce la apartamentul victimei, dar o gaseste pe aceasta facand dus imbracata, si pleaca. Ea este certata de Tae-Yeon, care e de parere ca examinarea trebuia facuta pentru a descoperi criminalul. „Daca se intampla din nou, iti vei asuma tu responsabilitatea?” o intreaba el. Jung-In e suparata din cauza atidudinii reci a acestuia si se intreaba singura daca Procurorul e uman (daca ar stii ea…).

Traficantul de ketamina il suna pe Procuror pentru a-l anunta ca se va intalni cu tipul fara deget. Soon-Bum se duce sa-l aresteze pe suspect si observa ca degetele lui au urme de lac de unghii. Suspectul insa nu se lasa prins usor, el reusind sa scape din mainile Detectivului. Insa nu-i este la fel de usor cu Tae-Yeon, care il pune jos din doua miscari.

Barbatul fara un deget se dovedeste a fi soferul autobuzului cu care domnisoara Kim mergea la serviciu. Acesta recunoaste ca el este violatorul, dar sustine ca nu a ucis-o pe fata. Intre timp, Jung-In afla de la Dong-Man ca fotograful a postat mai multe videoclipuri pe site-urile porno, si unele infatisau violuri petrecute in studioul acestuia. Procuroarea pleaca.

In camera de interogatoriu, soferul de autobuz ii povesteste Procurorului cum, ascuns in casa, pregatit de viol, este martorul crimei: barbatul cu care domnisoara Kim venise incercase sa posteze o camera ascunsa, dar a fost prins de aceasta, s-a infuriat si a lovit-o cu aparatul foto.  La inceput Tae-Yeon nu-l crede, dar cand violatorul il descrie pe criminal… reiese ca acesta era fotograful Oh Min-Ho.

Jung-In se afla la studioul foto, iar cand Oh Min-Ho soseste, Procuroarea ii dezvaluie ultimele dovezi si il acuza din nou de uciderea domnisoarei Kim. Fotograful, vazandu-se descoperit, incearca sa o adoarma pe Jung-In cu cloroform. Aceasta se lupta (destul de bine, as adauga eu), insa in final, criminalul reuseste sa-i astupe gura cu batista stropita cu substanta.

Jung-In se trezeste legata de patul din studio. Fotograful sta deasupra ei cu o camera si ii promite ca totul se va termina repede. „Ti-ar fi mai usor daca te-ai simti si tu bine.”  o sfatuieste acesta.

…………………………….

Un gând despre &8222;Vampirul Procuror – episodul 3&8221;

  1. Multumesc mult pentru inca un episod. Spor in continuare

Lasă un comentariu